Taal en Cultuur

schrijven, spreken, lezen, luisteren op z'n Buitenlands

Je leert in mijn les niet alleen de Duitse taal maar ook iets over de Duitse mentaliteit en cultuur. Door mijn pakistaanse achtergrond heb ik een heel ander perspectief op Duitsland dan een doorsnee Duitser. Ik ben in Duitsland opgegroeid, heb daar gestudeert en gewerkt. Het is mijn Heimat. Maar door mijn achtergrond, mijn migratie naar Nederland en later Belgiƫ en mijn 4 maanden lang vrijwilligerswerk in Gambia, heb ik toch een ander kijk op Duitsland dan iemand die zijn heel leven allen in Duitsland heeft gewoond.

Zo kan ik me inleven in iemand die als volwassene een nieuwe taal wil leren, naast werk en familie. Ik weet hoe moeilijk het is zich in een nieuw land met andere tradities, andere omgeving en manier van leven aan te passen. Ik begrijp hoe belangrijk het dan is om de taal snel onder de knie te krijgen en bij welke woorden en uitdrukkingen Nederlandstalige het moeilijk hebben. Ik kan mijn les ook snel aanpassen aan de behoefte van mijn student.

Ik heb met mensen uit heel verschillende branches gewerkt en ga in op hun wensen en benodigdheden. Het is heel belangrijk voor mij dat mijn studenten baat bij de les hebben. Zij moeten wat ze leren meteen kunnen gebruiken in het echte leven.

Ik help ook graag bij teksten in het Duits die bijvoorbeeld op een website komen te staan of bij het invullen von de (talloze) formulieren als je naar Duitsland verhuisd. Of als er een sollicitatie of verkoop gesprek met een klant komt, dan oefenen we dat eerst samen. Ik geef dan ook graag tips welke vragen of opmerkingen in Duitsland in zo ’n situatie gepast zijn.

Mijn algemene voorwaarden vindt u hier.